Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozvání od ztracené dcery Karolínky...

Milí přátelé a příznivci pohádkových příběhů a příběhů ze života, 

vítám Vás po dlouhé době na stránkách pohádkového skřítka Medounka, který za pár let mnoho prožil. Stal se průvodcem a přítelem všech dětí a dospělých, kteří milují pohádky. 

Jedním z nich byl i lesní skřítek Kvítek. Byl milován a lásku neopětoval, pak on miloval a láska ho zradila. Často pomáhal druhým, a tím hlavně sám sobě. 

Velkou a nepostradatelnou průvodkyní skřítka Kvítka byla malá slečna Karolínka, která ho potkala jednou v lese. Tenkrát se cítila velmi sama a hledala přítele pro sebe a další zvířecí kamarády v lese. 

I Karolínka mnoho prožila. Z malé nesebevědomé dívky vyrostla krásná žena. Prožila mnoho zklamání, mnoho strastí i radostí. Přese všechno neztratila víru v dobro a nalezla víru v sama sebe. Ví, že má ještě dlouhou cestu k poznání sebe sama, protože tato cesta nikdy nekončí. 

Ovšem také ví, že chce pomáhat druhým a za tu dobu, kdy se s Vámi neviděla, ušla drsnou a trnitou cestu a ví, že její cesta pomáhat druhým, je ta jediná pravá a správná. 

Možná vzpomínáte na její první příběh, jak poznala skřítka Kvítka v lese... Jak spolu trávili v lese čas, jak se na čas rozešli a zase potkali. Museli poznat, jaký je život, jak se poučit ze svých chyb. Jak získat nadhled a zodpovědnost za svá jednání a hlavně za svůj vlastní život. 

Dovolím si Vás pozvat po cca 4 letech odpočinku a životního zrání na přednášku nových "Léčivých příběhů nejen pro děti" na festivalu Miluj svůj život v Plzni, která se koná 5. 7. 2015 od 17 hodin v učebně C Areálu SOU elektrotechnické, Vejprnická 56, PLZEŇ. 

Jak jistě vzpomínáte, již v roce 2008 jsem s léčivými příběhy přišla poprvé. Jednalo se o léčivý příběh pro dítě. Moje práce se vyvíjela a časem se léčivé příběhy vypracovaly na příběhy pro dospělé. V těchto dnech pracuji na příbězích pro děti i dospělé a těším se na setkání s Vámi, kdy se opět potkáme a budeme tvořit nové příběhy pro každého z nás, na základě našich vlastních přání a prožitků....

S Láskou a úctou Karolínka 

Copyright:   Klára Tyrbachová © 2015

 

 

Náhledy fotografií ze složky momenty medounka